rss

QTI Member Articles

Monthly articles submitted by member organisations

New Yoobee School of Design Wellington HQ

Yoobee School of Design is shifting its Wellington headquarters to the city’s Railway Station. It’s a significant move into highly designed, brand new facilities, and will see them share the same building as ACG’s Pathways campus, and the Campbell Institute.

Yoobee School of Design is shifting its Wellington headquarters to the city’s Railway Station. It’s a significant move into highly designed, brand new facilities, and will see them share the same building as ACG’s Pathways campus, and the Campbell Institute.
Yoobee School of Design is shifting its Wellington headquarters to the city’s Railway Station. It’s a significant move into highly designed, brand new facilities, and will see them share the same building as ACG’s Pathways campus, and the Campbell Institute.

Yoobee's new Wellington HQYoobee School of Design is the largest specialised design and multimedia college in the country.  The new space is purpose built, with five dedicated Mac labs, a state-of-the-art green screen studio, four high spec PC labs and two workshop rooms for off the computer creativity.

Nick Webster, Head of School, Yoobee School of Design, says, “We are thrilled with the new space.  We will be able to cater for more students, more courses and the facilities are top notch.  Our teaching staff are excited to create and develop pathways for our students in these inspiring surrounds.”

Film students will love the new sound booth, which has been custom-built in the United States, and the state-of-the art green screen, which has a curved wall to allow for more filming options. To encourage collaboration, the room numbers in the new campus have been designed by one of the current Creative Digital Design students, selected via a wayfinding competition.

Nick adds, “We are always keen to have our students as involved as possible and while all of the entries were excellent, Aitken Hawkins entry had fantastic justification and thinking behind the design which tied in well with the history of the building.”



Comments are closed.
Login    |